Радионица са децом у Параћину


По пројекту „ДЕЛУЈЕМО, ЈЕР НАМ ЈЕ СТАЛО“ одржанa је радионица „Сензибилизација другара деце са сметњама у развоју из редовних школа“.
Циљ организовања радионице за вршњаке без сметњи јесте позитивно представљање деце са сметњама у развоју и размена знања о комуникацији са децом са сметњама у развоју.
Радионица за децу одржана је 17. децембра 2013. године у Основној школи „Ђура Јакшић“, у Параћину. Услед позитивних искустава и прихватања деце у другим школама и у овој школи смо обухватили два одељења (ученике другог и трећег разреда). Током радионице наишли смо на позитивне реакције деце и активно учешће свих присутних. У оквиру оба одељења укључено је по једно дете које наставу похађа по Индивидуалном образовном плану. У оквиру оба одељења деца су активно учествовала, а на крају радионице смо добили повратну информацију да им се радионица веома допала и да након игре разумеју да су сви различити и да свако од њих има и позитивне и негативне особине, као и значај колико је важно да једни другима помажу и да се међусобно подржавају.
На крају радионице деца су добила да попуне евалуациони упитник, а неки од дечијих коментара су: „Прави другари су они који помажу једни другима“, „И они су деца као и ми“, „Ја хоћу да помогнем другима. И кад порастем, то ћу и да урадим“, „ Треба да се дружимо, а када се лепо дружимо тако ће се и самном неко дружити“.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs