Едукација родитеља у Параћину

DSC 0244У оквиру пројекта „Делујемо, јер нам је стало“ – чији је циљ  подршка иницијативама за јачање инклузивности и плурализма друштва према особама са сметњама у развоју и њиховим породицама на територији општина Јагодина, Ћуприја и Параћин и суседних општина, одржан је семинар за родитеље деце са сметњама у развоју, 12. и 13. октобра 2013. године у Параћину у просторијама хотела Петрус.

Реализација овога пројекта спада у програм Европског Инструмента за Демократију и Људска Права (ЕИДХР) који финансира Европска унија. Циљне групе пројекта су цивилна друштва која се баве унапређењем положаја и права особа са инвалидитетом са територија општина Јагодина, Ћуприја и Параћин, деца са инвалидитетом и њихови родитељи, затим њихови школски другови и њихови родитељи,  учитељи и наставници, такође ученици и студенти средње медицинске школе и више педагошке школе из Јагодине, Ћуприје и Параћина.

Семинар је одржан у циљу оснаживања родитеља за спровођење организованог, систематског и добро планираног процеса који утиче на питања од јавног инетереса. Такође, семинар за родитеље се односио на оснаживање, подршку и едукативне активности као и како да родитељи успоставе проактиван став у борби за права и равноправност њихове деце са инвалидитетом. Родитељи су едуковани како да реагују и изнесу своје проблеме, како да представе своје идеје релевантним заинтересованим странама, како да се понашају према локалним заједницама и локалним властима у вези промовисања и поштовања људских права своје деце и особа са инвалидитетом уопште, како да заступају своје идеје и акције итд.

Током два дана едукације, родитељима је пружена прилика да и међусобно размене искуства и помогну једни другима да лакше превазиђу изазове са којима се суочавају. 

DSC 0219

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs