Пројекти Реализовани пројекти Делујемо, јер нам је стало Сензитизација родитеља деце која похађају школу заједно са децом са сметњама у развоју у Ћуприји

Сензитизација родитеља деце која похађају школу заједно са децом са сметњама у развоју у Ћуприји

У оквиру пројекта „Делујемо јер нам је стало“ одржан је семинар са циљем сензитизације родитеља деце која похађају школу заједно са децом са сметњама у развоју. Пројекат „Делујемо јер нам је стало“ финансиран је од стране Еврпоске уније, а у оквиру програма Европског инструмента за демократију и Људска права (ЕИДХР), уз подршку Министарства рада, запошљавања и социјалне политике.

Поменути семинар одржан је у Ћуприји, 14.11.2013. године у просторијама основне школе „Вук Караџић“.

Пре свега важно је истаћи значај родитеља као циљне групе пројекта, које смо кроз едукацију упознали са начином функционисања и могућностима деце и особа са сметњама у развоју и тиме покушали да разбијемо предрасуде које су медју родитељима утемељене .

Мишљења смо да само просвећени родитељи, ослободјени предрасуда и погрешно формираних ставова о популацији деце са сметњама у развоју, могу да утичу на своју, биолошку децу и сензибилишу их да прихватају различитости са којима се суочавају у контакту са својим другарима са сметњама.

На питање да ли су до сада имали прилику да виде или да се друже са децом са сметњама у развоју, одговор родитеља је био негативан. Нико од пристуних родитеља није имао прилику да проведе време са децом са сметњама у развоју, али су свакако показали отвореност и заинтересованост за понудјене садржаје током семинара, који ће им како кажу помоћи да се лакше снадју макар у првом контакту са њима.

На питање да ли ће након едукације више пажње посветити овој теми  у разговору са својом децом, родитељи су такође дали потврдне одговоре истичући тиме важност знања које  су током едукације стекли.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs