Делујемо, јер нам је стало

„Делујемо, јер нам је стало“ је пројекат који је финансиран од стране Европске Унсије, а у оквиру програма Европског Инструмента за Демократију и Људска Права (ЕИДХР). Општи циљ пројекта је покретање иницијативе за јачање плурализма друштва према особама са инвалидитетом и њиховим породицама у општинама Јагодина, Ћуприја и Параћин и суседним општинама. Овај пројекат се фокусира на оснаживање и едукацију организација цивилног друштва које се баве особама са инвалидитетом и родитељима особа са инвалидитетом о томе како спровести организовану, систематску и добро планирани процес који утиче на питања од јавног интереса. Поред тога, пројекат директно доприноси јачању капацитета људи који ће радити (волонтери, студенти - будући социјалне, медицинске и образовне раднике) са особама са инвалидитетом, као и едукацији дотичне заједнице (наставници, родитељи, школски другови, итд) о значају и ефектима борбе за и практиковање људских права и права особа са инвалидитетом. Циљне групе пројекта су цивилна друштва која се баве унапређењем положаја и права особа са инвалидитетом са територија општина Јагодина, Ћуприја и Параћин, деца са инвалидитетом и њихови родитељи, њихови школски другови и њихови родитељи, учитељи и наставници, такође ученици и студенти средње медицинске школе и више педагошке школе из Јагодине, Ћуприје и Параћина.

Посебни циљеви пројекта су:

  •  јачање и едукација цивилних друштава које се наве особама са инвалидитетом као и јачање и едукација родитеља особа са инвалидитетом о томе како да имплементирају организовану, систематски и детаљно испланирану акцију којом би утицали на питања од јавног значаја;
  •  јачање капацитета особа које ће радити са особама са сметњама у развоју (волонтера, студената – будућих социјалних радника, медицинки радника и радника у образовању);
  •  едукација заједнице (наставника, родитеља, школских другова итд.) о важности и ефектима борбе за људска права и права особа са инвалидитетом.

Главни апликант пројекта је Хуманитарна организација „Дечје срце“, док су партнери "Небеско Срце" из Ћуприје, "Центар ОСИ" из Параћина и "Друштво за помоћ особама са посебним потребама" из Јагодине. Предвиђено је да Дечје срце партнерима пружи неопходна знања о томе како да унапреде свој рад, прошире свој утицај и унапреде своје компетенције. Још важније, ове организације ће научити како да граде везе и почну умрежавање, као и како да представе себе и своје чланове у локалној заједници, ефикасније. Поред тога, апликант и партнерске организације, заједно са својим члановима и сарадницима ће заједнички учествовати у планирању и спровођењу свих активности наведених у наставку.

Пројекат „Делујемо, јер нам је стало“ реализоваће се у периоду од 01.05.2013. године до 30.04.2014. године.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs