Семинар "Јачање капацитета пружалаца структуисаних социјалних услуга"

У оквиру пројекта „Наш град је наш дом“, који је финансиран од стране Европске комисије у оквиру пројекта Отворени загрљај, одржан је први семинар под називом „Јачање капацитета пружалаца структуисаних социјалних услуга“. Семинар је одржан у сали Дома „Христина Маркишић“ у Алексинцу, окупљена циљна група били су представници структуисаних социјалних услуга (Геронтолошки центар “Јеленац“, Мала домска заједница, Предах заштита, Дневни боравак, Друштво за помоћ МНРО). Семинар је трајао два дана 3. и 4.9.2014., а присуствовало је укупно 16 учесника и три стручњака (водитеља).


Циљ семинара био је развијање потребних вештина, како би се повећала знања стручњака до нивоа да помогне кориснику услуге да достигне највиши ниво осамостаљивања и партиципације, да се омогући да у што већој мери оствари комуникацију са спољном средином , изгради социјални капитал и да се социјално укључи у локалну заједницу.
Евалуацијом завршног упитника добијени су следећи подаци:
Да би се пружала квалитетнија услугу, потребна је помоћ других пружаоца, од локалне самоуправе, од ресорног Министарства, Центра за социјални рад.
Оснивањем мреже, лакше би се долазило до потребних података, било би више простора за размену искустава, да би се пружао квалитетнији рад, организовале би се заједничке активности;
Као недостатке да би се услуга у којој раде лиценцирала, учесници наводе: недостатак стандарда, адекватан кадар, већи ниво подршке, процедуре и законски оквир.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs