Семинар "Јачање капацитета пружаоца медицинских услуга"

У оквиру пројекта „Наш град је наш дом“- Пилотирање модела социјалне инклузије за особе са интелектуалним и менталним потешкоћама у циљу стварања бољих услова живота за све грађане кроз бољи, систематичнији и организованији приступ коришћењем постојећих ресурса у заједници, у Алексинцу је 6. и 7. септембра 2014. одржан семинар „Јачање капацитета пружалаца медицинских услуга“. Семинару су присуствовали пружаоци медицинских услуга, различитих профила запослени у медицинским услугама у заједници (дом здравља, болница, хитна медицинска служба, стоматолошка служба) као и медицинско особље запослено у социјалним услугама (Дом за одрасла лица Кулина, Дом за душевно оболела лица Тешица). Циљ одржаног семинара био је подизање нивоа комуникације између медицинских радника и особа са менталним и интелектуалним потешкоћама.


Као што се могло претпоставити учесници семинара су отежану комуникацију навели као кључни разлог социјалне искључености особа са интелектуалним и менталним потешкоћама. Тежећи ка остварењу циља, кроз теоријске и практичне примере и смернице едукатори су утицали на подизање компетенција присутних за остваривање добре комуникације, која представља и предуслов остваривању сарадње између пацијента, медицинске сестре, лекара за дијагностиковање и третман пацијената са интелектуалним и менталним сметњама.
Анализа Евалуационог упитника довела је до сазнања да су учесници веома задовољни протеклим семинаром, да су предавача успели да испуне почетна очекивања, као и да су на прихватљив и свима разумљив начин излагали задате теме. Применљивост садржаја семинара су сви учесници високо оценили, било да су имали претходно искуство у раду са овом популацијом или не.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs