Фокус група "Развој локалне стратегије социјалне инклузије особа са менталним и интелектуалним инвалидитетом"

У оквиру пројекта „Наш град је наш дом“, одржана је друга по реду фокус група. Тема ове фокус групе била је „Развој локалне стратегије социјалне инклузије особа са менталним и интелектуалним инвалидитетом“. Фокус група је одржана 2.9.2014. у сали Дома „Христина Маркишић“ у Алексинцу. Укупно је било петнаесторо учесника (представници општине, Центра за социјални рад, родитеља и пружалаца социјалних услуга).


Фокус групу је отворила представница Центра за социјални рад Алексинац поздрављањем присутних и изношењем основних информација о пројекту „Наш град је наш дом“ који је финансиран од стране Европске уније у оквиру пројекта Отворени загрљај. Представник Х.О. „Дечје срце“ представио је циљ окупљања тј. тему „Развој социјалне стратегије“. Општина Алексинац је једна од првих која је направила стратешки план, али важење је истекло те се приступило изради нове стратегије. Направљена је радна група, одређена је мисија и визија, принципи и вредности на којима се стратегија заснива, прикупљени су потребни подаци из различитих система, а сада се дефинишу стратешки циљеви, и треба да се ураде акциони планови. Пројекти који се финансирају од стране ЕУ имају за циљ трансформацију у циљу деинституционализације и повратак корисника на смештају у породице а процена је да ће се то урадити за 15 корисника од 87 колико их има на општини, као и превенција деинститунализације. План стратегије треба да садржи план социјалних услуга, а у овој фази рада може се радити на дефинисању стратешких циљева.
Постављени циљеви које сви желе да остваре јесу стабилна заједница, достојанствен живот, могућност задовољења потреба корисника, успостављање локалне услуге социјалне заштите, доступност услуга, сталност – континуитет услуге.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs