Фокус група "Мрежа за пружање интегрисаних услуга"

По пројекту „Наш град је наш дом“ 1.9.2014. одржана је фокус група у просторијама МДЗ Алексинац. Циљ фокус групе био је успостављање мреже која обезбеђује организовано и континуирано прикупљање података и истраживање потреба и положаја корисника и њихових породица.
Фокус групи присуствовало је 14 представника различитих социјалних услуга и локалне самоуправе. Присутни су узели активно учешће током размене информација, ставова, идеја по питању успостављање Мреже за пружање интегрисаних услуга. Носиоци пројекта (представници Општине Алексинац) су представили пројекат, активности и очекиване резултате.

Након представљања учесника утврђено је да су представници свих социјалних услуга урадили низ корака који воде ка формирању мреже. Један од тих корака јесте потписивање и оверавање протокола о међусобној сарадњи. Потребу да буду чланови мреже, својим потписом потврдило је шеснаест пружаоца услуга који припадају услугама које је формирала држава, локална заједница и организације цивилног друштва. Закључак свих представника услуга присутних на састанку био је да мрежа нема:
1. Јасан циљ, задатке и активности
2. Структуру
3. Поделу улога
4. Програм рада
5. Тело које ће њоме управљати.
Представници локалне заједнице, као и представници социјалних услуга сложили су се да сви окупљени око мреже могу радити много више на побољшању квалитета живота својих корисничких група; структуисању и институционализацији услуга које нуде; утицању на јавно мњење; утицају на државне структуре; покретање нових услуга.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs