Мапирање је и даље у току

У резиденцијалним институцијама широм Србије наши мапери неуморно раде на прикупљању података о корисницима који ће бити измештени из институција у биолошке или хранитељске породице. Процес мапирања омогућиће нам да сагледамо потребе корисника и његове могућности из једног другачијег угла.
Процес мапирања је сложен процес који нам даје податке о специфичним потребама корисника, степену неопходне подршке, али и о њиховим могућностимa. Мапирањем добијамо податке о свакодневном функционисању корисника, одржавању личне хигијене, самосталности приликом облачења, узимању оброка, степену социјализације и комуникације. Свака потреба, жеља и став корисника се индетификују и постају податак на основу ког се израђује функционални профил и индивидуални план.
Један од највећих изазова у процесу мапирања јесте управо објективност у процени. Након дугог рада са корисницима, није могуће бити непристрасан. Због комплексности просеса, ментори редовно одржавају менторске састанке, како би прегледали документацију и дискутовали о наредним корацима.
Живот ван институције је назив пројекта који Хуманитарна организација „Дечје срце“ реализује у сарадњи са Комором социјалне заштите и удружењем „Имам право“ из Алексинца као носиоцем пројекта, у оквиру програма ИПА 2013 Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном новоу. Имплементација пројектних активности финансирана је од стране Европске уније у Србији, у сарадњи са Владом Републике Србије, тачније Министарством финансија, одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ.

 

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs