Дуго очекивана "Школа живота"

Задовољство нам је да са драгим пријатељима поделимо вест да смо одржали још једну у низу, шездесету Школу живота“ за децу и особе са сметњама у менталном развоју. Овај пут смо од 11. до 18.новембра били на Златибору у одмаралишту “Такси петрол”,са тридесет и једним учесником, из Панчева, Београда и шире околине, а са њима се дружило, бринуло о њима и радило осам васпитача. Неки од учесника су имали прилику да се по први пут одвоје од својих породица и учествују на оваквим програмским активностима. Свакодневне активности и максимално испуњен дан разноврсним садржајем оставља осмех на лицима учесника и чини их срећним, управо то је наше највеће задовљство. Организован и испуњен дневни ритам је пријао како учесницима, тако и васпитачима. Док је једна група са васпитачем ишла у продавницу и припремала доручак за целу групу, остали другари су радили гимнастику. Лоше време нас није спречило да свакодневно, после доручка, обилазимо различите делове Златибора и на тај начин се упознајемо са околином која нас окружује. Све оброке које смо имали у току дана су спремали другари са својим васпитачима, тако да су имали прилике да обављају и различите активности у кухињи. После ручка и поподневног одмора уживали смо на радионицама, на којима смо учили како да се понашамо у продавници и користимо новац, како да се обучемо лети, како зими и наравно развијемо нашу машту и креативност приликом избора комбинација одређених комада одеће и боја, како на једноставан, леп и искрен начин можемо другима показати како се осећамо... Део дана који наши другари највише воле јесте дискотека, на којој кроз разне игре као што су краоке, најбољи плесни парови, избор за мис и мистера, маскенбал и многе друге развијају такмичарски дух и показују другарима шта све знају. Ову шездесету Школу живота ћемо памтити и по томе што смо славили два рођендана. Певали смо песмице, дували свећице, јели торте изузетног изгледа и укуса, ишли у кафић, да се почастимо и добро се забавили.

Четири волонтера је први пут имало прилике да учествује на седмодневном програму „Школу живота“. Како им је било, колико су нових ствари научили и колико су им утисци импресивни, говори чињеница да су сви расположени да се са нама друзе на следећој Школи живота. Са жељом за учењем и лепим дружењем, радујемо се и једва чекамо следећи седмодневни боравак.

Све ово наравно не би било могуће да није наших многих пријатеља који су својим несебичним доприносом омогућили учесницима да се још једном добро проведу, друже, забаве и науче нове животне активности које до сада нису знали.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs